Fisker levererade 4700 Fisker Ocean under 2023

I somras startade elbilsuppstickaren Fisker de första leveranserna av sin första elbil Fisker Ocean. Sedan dess har Fisker långsamt kämpat med att få upp produktionsvolymerna.

När Fisker nu summerar 2023 framkommer det att man tillverkat 10 142 exemplar av Ocean sedan produktionsstarten i juni. Av dessa har man levererat 4700 exemplar.

Det är en bra bit under det ursprungliga målet om att tillverka 42 000 Ocean. En prognos som Fisker skruvat ner flera gånger under året. Orsaken uppges vara problem i leverantörsleden

– Vi accelererar vår leveranstakt under 2024. Vi har en solid verksamhet med relativt låga omkostnader och ett prisbelönt fordon som kunderna trivs med. Jag ser fram emot ett år med nya milstolpar och möjligheter för varumärket Fisker och alla i vårt team, kommenterar märkets grundare Henrik Fisker.

Första leveranserna av instegsmodell

Fisker berättar också att man levererat det första exemplaret av den billigare basmodellen av Ocean, kallad Ocean Sport. Den har i Sverige ett startpris på 489 000 kronor, betydligt lägre än Ocean Extreme för 699 000 kronor som levererats fram till nu.

Ocean Sport har bland annat ett mindre batteri, kortare räcivdd på 464 km och är framhjulsdriven. Den har också en lägre utrustningsivå. Det kan jämföras med toppmodellen Ocean Extreme som erbjuder hela 707 km i räckvidd, fyrhjulsdrift och en hel del extra utrustning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.