Texasbyggda Tesla Model Y med nya battericeller endast ett litet steg från leverans

Teslas nya fabrik i Texas är snart redo att börja leverera Tesla Model Y. Det skriver sajten Teslarati som varit i kontakt med den myndighet som ska ge det slutliga EPA-godkännandet som lagen kräver för att få börja leverera bilarna.

Under de senaste veckorna har fabriken producerat hundratals Tesla Model Y. De står enligt bilder och filmer från platsen uppställda utanför fabriken redo för att levereras till kunder.

Egentligen har Tesla Model Y som modell redan fått alla godkännanden som krävs, förklarar Teslarati. Men om en tillverkare gör stora ändringar på en modell så krävs ett nytt godkännande.

I det här fallet handlar det sannolikt om att Texasutgåvan av Tesla Model Y är utrustad med Teslas nya battericeller 4680 och ett nytt strukturellt batteri. Myndigheten kan inte kommentera ändringarna i detalj eller när godkännanden är på plats.

När Teslarati undersöker handläggningstiden för tidigare godkännanden så har den historiskt varit omkring fem till sex veckor. Teslarati tror att Tesla ansökte om godkännandet senast den 26 januari 2022. Det var då Tesla berättade att man väntade på att få modellen godkänd.

Leveranserna från fabriken i Texas är sannolikt avsedda för den amerikanska marknaden i första hand. Vår europeiska upplaga av Tesla Model Y kommer idag från Kina. Det i väntan på att Teslas andra nya fabrik i Berlin ska få sina godkännanden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.