Tesla introducerar smart ruttplanerare till mobilappen

Tesla erbjuder idag en av de bästa mjukvarubaserade upplevelserna som finns i en elbil. En röd tråd löper genom mjukvaran i bilen och användarens mobiltelefon. En av styrkorna är Teslas avancerade ruttplanerare som beräknar bästa resvägen, lägger till laddstopp och optimerar laddningen för kortast restid.

Det har dock funnits en brist. När en Tesla-förare vill planera en längre resa på förhand med hjälp av ruttplaneraren har denna varit tvungen att rent fysiskt gå ut till bilen och använda verktyget på bilens skärm. Eller förlita sig på en tredjepartsapp som A Better Route Planner.

Men nu är det slut på det krånglet. Från och med nu kan Tesla-förare också planera sitt rutt direkt från soffan, direkt i den tillhörande Tesla-mobilappen.

Rutten planeras utifrån bilens aktuella position och batteristatus. Appen visar en tydlig översikt på resväg, och planerade laddstopp och hur länge man måste ladda tillsammans med en beräknad ankomsttid.

Det är sedan möjligt att skicka rutten direkt till bilen – så att resan ligger inlagd i navigatorn när man väl sätter sig i bilen för att köra iväg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.