Milstolpen: Nu är det en elbil som är Europas mest sålda bil 2023

Den kraftiga prissänkningen Tesla gjorde i början av året har gett resultat. I Sverige blev Tesla Model Y den vanligaste nya bilen under årets första tre månader, men det slutar inte där.

När statistiken för resten av kontinenten nu är summerad står det klart att Tesla Model Y också blev den mest registrerade bilmodellen i Europa (EU/EFTA/UK) under första kvartalet 2023. Under februari och mars mer än dubblerade Tesla leveranserna jämfört med samma period förra året.

Det innebär delvis att Tesla petade ner den tidigare storsäljaren Dacia Sandero till en andraplats. Men det innebär också att en elbil nu för första gången är den mest sålda bilen i Europa.

Tesla Model Y för den europeiska marknaden byggs i huvudsak i Berlin. Nyligen berättade Tesla att man skalat upp produktionen till 5000 Model Y i veckan. Det långsiktiga målet är att dubbla produktionen till 10 000 Model Y i veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.