Suvar och pickuper när KG visar fyra nya elbilar – första kommer till Sverige i år

I förra veckan kom nyheten att sydkoreanska bilmärket SsangYong byter namn till KG Mobility. Samtidigt kommer bilmärket till Sverige med fyra stycken elbilar. Den första elbilen blir KG Torres EVX.

Nu har KG Mobility avtäckt den nya elbilen och dessutom visat upp fler konceptmodeller. KG Torres EVX är en rymlig suv i mellanklassen. Den mäter 4,7 meter i längd vilket gör den två decimeter längre än VW ID.4.

Torres EXV får ett batteripaket på 73,4 kW med en förväntad räckvidd på mellan 420-500 km (WLTP). Priset på elbilen kommer att bekräftas till hösten och till Sverige kommer den innan slutet på året.

Interiören i Torres EXKV består bland annat av en stor, dubbel panoramaskärm. 

Fler bilar är dessutom på gång. Under evenemanget visade KG Mobility också upp tre koncept. Konceptmodellerna kommer börja säljas de kommande två åren och är samtliga elbilar.

Ett av konceptet som KG Mobility visade upp var den elektriska pickupen O100 med fyrhjulsdrift.

Det andra konceptet var den stora futuristiska suven F100.

Det tredje konceptet var den mellanstora suven KR10 med retrodesign.

KG Mobility har även visat upp sin nya elbilsplattform. Den är utrustad med två motorer, och kan växla mellan två- och fyrhjulsdrift beroende på körförhållandena. Plattformen förväntas komma med en laddningshastighet på över 300 kW.

– KG Mobility markerar nu starten på en ny era. Introduktionen av dessa modeller, liksom den nya 4×4 EV-plattformen, kommer att lägga grunden för att KG Mobility blir en mycket konkurrenskraftig aktör på den svenska bilmarknaden, säger Petter Nordesjö är VD för KG-importören RSA Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.