Svenska priserna på elbilen Skoda Enyaq Coupé RS iV är här

Igår var det världspremiär för Skodas nya sportiga coupésuv Enyaq Coupé iV. Säljstarten är satt till efter sommaren och modellen kommer med både tvåhjulsdrift, fyrhjulsdrift och dessutom i en sportigare RS-modell.

Idag presenterar Skoda de första svenska prisuppgifterna för en av modellerna. Nämligen den sportigaste Enyaq Coupé RS. De svenska priserna startar då på 664 500 kronor. Säljstarten för Enyaq Coupé kommer att ske i februari med första leveranser efter sommaren. Den svenska lanseringen för RS-modellen kommer att ske under maj.

RS-modellen sticker ut med lite extra prestanda och visuellt sportiga inslag, sportstolar och ett sportigare chassi. Smockad med lite extra prestanda ska den ta bilen från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder med en dubbla uppsättning motorer på totalt 220 kW (299 hk). Räckvidden är upp till 497 kilometer (enligt WLTP).

Det kan jämföras med bakhjulsdrivna standardmodellen med samma storlek på batteriet som klarar sprinten 0-100km/h på 8,7 sekunder. Den modellen har en motor som producerar 150 kW och en räckvidd på upp till 545 kilometer (WLTP).

Enyaq Coupé RS iV ska gå att snabbladda med hastigheter på upp till 135 kW. Det innebär från 10 till 80 procent på 29 minuter. Ombordladdaren för hemmaladdning kan leverera upp till 11 kW vilket ger ungefär sex till åtta timmar för att ladda batteriet till fullt.

Modellen går också att få med dragkrok med en maximal dragkapacitet på 1 200 kg. Dessutom ska det gå att utrusta bilen med takräcke. Skoda ger idag inga priser på de andra modellerna i serien. Alltså Skoda Enyaq Coupé 60 iV, 80 iV eller 80x iV.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.