Skoda Enyaq firar 200 000 exemplar, nya elbilen Skoda Elroq i sikte

Skoda uppmärksammar nu att man nått en milstolpe i elektrifieringen. Det med 200 000 tillverkade exemplar av elbilarna Enyaq och Enyaq Coupe. Jubileumsbilen var en vit Enyaq Coupe Sportline som rullade av produktionslinan den 16 februari.

Inför detta modellåret har Enyaq-serien förbättrats med effektivare och kraftfullare motorer, längre räckvidd, snabbare laddning och en ny generation mer intuitiv mjukvara.

– Modellfamiljens framgång är ett bevis på att vi är på rätt väg med vår strategi. Förra året var det den fjärde mest sålda elbilen i Europa, med en rekordstor global försäljningssiffra på 81 700 enheter – en ökning med 52,1 procent jämfört med 2022, kommenterar Andreas Dick, styrelseledamot för produktion och logistik vid Skoda.

Ny modell i sikte

Nästa produktlansering kommer senare i år. Skoda kommer att visa upp Skoda Elroq. Den har Skoda beskrivit som en kompakt SUV på 4,5 meter, med en praktisk och rymlig interiör. Elroq blir en eldriven efterträdare till Skoda Karoq.

Elroq är en av totalt sex nya helt eldrivna modeller som ingår i den lanseringsplan som Skoda förra året presenterade för de kommande åren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.