Självkörande Volkswagen ID. Buzz sätts på prov i USA

Volkswagen USA ska börja släppa ut självkörande Volkswagen ID. Buzz AD på amerikanska vägar. Testet är en del av ett globalt pilotprogram i samarbete med Mobileye. Från start kommer tio Volkswagen ID. Buzz att rulla runt på vägarna i Austin, Texas. Pilotprogrammet ska sedan utökas till minst ytterligare fyra städer.

Volkswagen ID. Buzz AD är utrustade med en högteknologisk autonom plattform som inkluderar kameror, radar och lidar-teknik. Alla bilarna kommer vara bemannade och övervakande av mänskliga förare under hela testfasen.

Syftet med testet är att samla in data under riktiga körförhållanden, för att sedan på sikt utveckla helt självkörande fordon utan krav på någon mänsklig förare. Volkswagen har som mål att genomföra en kommersiell lansering av självkörande fordon i Austin till 2026.

– Att expandera Volkswagen Groups globala program för självkörande fordon till USA är en viktig milstolpe för oss. I framtiden kommer vi att möta den ökande efterfrågan på nya mobilitetstjänster och med vår ikoniska ID. Buzz kommer vi också att erbjuda en verkligt fängslande produkt för att kunna erbjuda transporttjänster som amerikanska konsumenter kan lita på, kommenterar Pablo Di Si, VD för Volkswagen Group of America.

Bonusvideo: Tidigare Volkswagen-chefen Herbert Diess åker Volkswagen ID. Buzz AD i München:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.