Polestar sätter nya leveransrekord – förbereder sig för Polestar 3 och 4

Elbilstillverkaren Polestar fortsätter att växa. Leveranserna under juni ökade med 73 procent jämfört med samma period förra året. Det gör att Polestar också når ett nytt rekordkvartal och dessutom sätter ett rekord för första halvåret.

Under årets andra kvartal levererade Polestar 15 800 fordon, vilket är en ökning med 36 procent. Totalt under första halvåret har Polestar nu levererat 27 900 fordon. Som mål för året räknar Polestar att leverera mellan 60 000 till 70 000 bilar.

– Som väntat har vi ökat takten på våra leveranser från månad till månad, vilket resulterat i ett rekordstarkt andra kvartal. Jag är övertygad om att denna trend kommer att fortsätta under det säsongsmässigt starkare andra halvåret, då vi också börjar leverera vår uppgraderade Polestar 2, med upp till 22 procent längre räckvidd, kommenterar Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Nya Polestar 2.

Under de kommande månaderna planerar Polestar att öppna 20 Polestar Spaces – företagets utställningslokaler. Märkets kommande modeller är Polestar 3 och Polestar 4 och den förstnämnda hittar snart ut till Polestar Spaces:

– Polestar 3 kommer att börja anlända i form av displaybilar till Spaces i slutet av sommaren, avslöjar Thomas Ingenlath.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.