Seat kommer lansera elbil för 20 000 euro till 2025

Till 2025 kommer Seat att lansera en elbil för stadsmiljö med ett pris på mellan 20 000 och 25 000 Euro. Det berättade Seat vid en presskonferens igår. Den ska göra elbilen tillgänglig för alla.

Seat ser en stor volympotential i en urban elbil. Den är också en symbol för en hållbar omställningen och transformation av den spanska bilindustrin. Seat har lanserat planen Future Fast Forward med målet att skapa en ledande biltillverkare i Spanien. Inom den planen är målsättningen att tillverka 500 000 elbilar om året för hela Volkswagen-koncernen.

– Vi vill tillverka elbilar i Spanien med början 2025. Vår ambition är att producera mer än 500 000 elbilar per år i Martorell för hela Volkswagen-koncernen, men vi behöver ett tydligt åtagande från Europeiska kommissionen, säger företagets VD Wayne Griffiths som söker stöd hos beslutsfattare.

– Vi har utarbetat planen, vi har rätt partners ombord och vi är redo att investera. Detta projekt är avsett att bli drivkraften i transformationen av den spanska bilindustrin. Stöd från den spanska regeringen och EU-kommissionen för denna sektorövergripande och rikstäckande plan behövs för att Volkswagen-gruppen ska kunna fatta det slutgiltiga beslutet om dess genomförande, förtydligar Griffiths.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.