Porsche ska öppna ett exklusivt nätverk med snabbladdare

Porsche planerar för exklusivt snabbladdningsnätverk för sin elbilar. Nätverket kommer vara ett komplement till Ionity, där Porsche ingår som delägare. Det exklusiva nätverket kommer erbjuda faciliteter ”lämpliga för Porsches varumärke”.

Varje station kommer ha sex till 12 snabbladdare med en kapacitet på upp till 350 kW. Det ska vara enkelt att ladda och det ska finnas en lounge med självservice-kiosk och andra faciliteter. Allt styrs genom en app i telefonen.

– En viktig förutsättning för elektromobilitet är snabb och bekväm laddning. Det är därför vi för närvarande arbetar med detaljerna i ett koncept som ska bli våra egna snabbladdningsstationer. Vi kommer att välja attraktiva platser för dessa för att erbjuda våra kunder den mest bekväma och snabbaste reseupplevelsen för långresor, säger Porsche-chefen Oliver Blume.

Porsche går inte in på några närmre detaljer om när det nya nätverket ska öppna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.