Sätt en utombordare på Tesla Cybertruck och gör den till en båt

Elon Musk vill korsa kanalen.

Det är ingen överdrift att säga att Tesla Cybertruck är en väldigt unik produkt och nu har Tesla efter en lång utvecklingstid också börjat leverera de första bilarna.

Nyligen hade Jay Leno möjlighet att provköra Tesla Cybertruck tillsammans med Teslas designchefen Franz von Holzhausen och fordonsteknikchef Lars Moravy. Från det mötet framkom en hel del intressanta tankar och detaljer. Bland annat skulle Cybertruck kunna fungera som en båt.

– Elon ville göra den till en båt, Cybertruck flyter nästan så du kanske behöver ge den lite extra flytkraft bara för att hålla den stadig. Och du vet, om du är kreativ kan du komma på ett sätt att montera en utombordare där bak och koppla in den till 120-voltuttaget, säger Lars Moravy i intervjun.

Efter intervjun kompletterade Elon Musk sin kollegas uttalande:

– Vi kommer att erbjuda ett mod-paket som gör att Cybertruck kan korsa 100 meter vatten ungefär som en båt. I princip behövs bara tätningslister till dörrarna, skriver Elon Musk på X.

Redan förra året berättade Elon Musk att Cybertruck kommer vara tillräckligt vattentät för kortare båtturer. Hans mål var att kunna korsa vattendraget mellan SpaceX rymdbas Starbase och South Padre Island. En besparing på nästan 6 mil jämfört med markvägen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.