Premiär: Charmiga eldrivna mopedbilen Fiat Topolino

Premiärerna från Fiat är idag två. Tidigare idag presenterade Fiat sin största elbil hittills genom lansering av Fiat 600e. Helt på andra änden av den skalan visas något betydligt mindre och charmigare upp.

Det i form av av den eldrivna mopedbilen Fiat Topolino. Det första av Fiat Topolino såg vi redan för en månad sedan, men då i en sommarinspirerad modell utan dörrar. Nu kommer Fiat Topolino med dörrar – och en rad tillbehör som klär den kompakta elbilen.

Fiat Topolino mäter endast 2,53 meter på längden och det kompakta formatet ska lämpa sig för trafik i storstäderna. Toppfarten är 45 km/h och genom ett batteri på 5,5 kWh för den en räckvidd på upp till till 75 kilometer.

Fiat Topolino laddas genom ett vanligt vägguttag. Att ladda batteriet fullt tar omkring fyra timmar.

Tillvalslistan är kort men innehåller allt från retro-inspirerade sidospeglar, navkapslar och en hållare för resväskan bak. Dessutom finns både en lyxig taklucka och en hållare för en smartphone.

Fiat är inte ensamma om sin mopedbil. I koncernportföljen finns också Citroën Ami och Opel Rocks-e som har varit populära i länderna kring Medelhavet.

Om Fiat Topolino hittar till Sverige återstår att se. Klart är i alla fall att den kommer till regniga och kalla Storbritannien nästa år så den kommer i alla fall att lämna Medelhavet. Riktpriset är satt till 7000 euro.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.