Nya Fiat 600e lanserad med 400 km räckvidd

Det här är nya Fiat 600e. Den italienska biltillverkarens nya familjebil tar plats i B-segmentet och ska utmana elbilar som Volkswagen ID.3, MG4 och Kia Niro EV. Beställningarna öppnar till hösten, med de första leveranserna innan slutet av året.

Med en längd på 4,17 meter är den betydligt längre än den framgångsrika småbilen Fiat 500e. Större lastutrymmen, mer plats för passagerarna och en ny drivlina med längre räckvidd är några av styrkorna som Fiat lyfter fram.

Fiat 600e får ett batteri på 54 kWh, vilket ska ge en räckvidd på upp till 400 kilometer (WLTP). I stadstrafik räknar Fiat med att modellen snarare ska klara uppåt 600 kilometer mellan laddningarna.

Den drivs framåt av en motor på 115 kW (156 hk) och klara 0 till 100 km/h på lugna 9 sekunder. Toppfarten är 150 km/h. Snabbladdning kommer vara möjligt med effekter på upp till 100 kW, och att snabbladda från 20 till 80 procent ska ta 27 minuter. Ombord finns en AC-laddare på 11 kW.

Två versioner

Fiat 600e Red.

Fiat 600e kommer i två utrustningsnivåer. Basmodellen Fiat 600e Red och den mer utrustade och påkostade toppmodellen La Prima.

Interiört har Fiat 600e plats för fem personer. Kupén gömmer en stor mängd förvaringsfack med en totalvolym på 15 liter. Mittkonsolen kan anpassas efter kundens egna önskemål – med olika typer av förvaringsmöjligheter och löstagbara mugghållare.

Fiat 600e La Prima.

Centralt i kupén finns en 10,25-tumsskärm med bilens infotainmentsystem för media och navigation. Navigationssystemet kommer från TomTom med uppdaterade kartor som också inkluderar en ruttplanerare med laddstationer. Bakom ratten gömmer sig en digital instrumentkluster på 7 tum.

Infotainmentsystemet kommer också ha stöd för Apple CarPlay and Android Auto. Fiat 600e kommer också med röststyrning kopplade till navigationen och får ett ljudsystemet med sex stycken högtalare.

Bagaget lastar 360 liter, och vid fällda baksäten upp till 1231 liter. Sätena kan fällas enligt 60/40-principen.

Ännu finns inga priser klara, eller några närmare uppgifter om den exakta marknadsintroduktionen i Sverige. Men den väntas komma under året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.