Pininfarina visar specialutgåva av eldrivna hyperbilen Battista

Italienska Pininfarina har lanserat en specialversion av sin eldrivna hyperbil Pininfarina Battista inför Goodwood Festival of Speed som öppnar på torsdag. Den får namnet Battista Edizione Nino Farina och kommer att tillverkas i fem exemplar som en hyllning till Formel 1-föraren Nino Farina.

Hyllningsutgåvan inkluderar främst kosmetiska förändringar i form av en ny röd kulör, stora dekaler med siffrorna 01, samt kontrastdetaljer i vitt och blått. Det hela kompletteras av guldfärgade fälgar.

Interiört får bilen ett skräddarsytt tvåfärgstema, med en förarstol klädd i svart hållbart lyxläder och ett passagerarsäte i kontrasterande beige och svart Alcantara. Ryggstödet bär en ingravering med Nino Farinas namn och på nackstödet finns också en hyllningsbrodyr.

Battista bygger på teknik utvecklat av Rimac Automobili som lanserat hypersportbilen Rimac Nevera. Batteriet är på 120 kWh vilket ger en räckvidd på upp till 496 kilometer (WLTP). Den drivs framåt av fyra individuella motorer. Tillsammans producerar de närmare 1900 hk (1400 kW) vilket tar bilen från 0 till 100 km/h på hisnande 1,86 sekunder.

Den fem exemplaren är redan paxade, men vanliga Pininfarina Battista finns till försäljning, med en saftig prislapp. Priserna startar på runt 22 miljoner kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.