Första bilderna på insidan av MG Cyberster – en eldriven roadster

I slutet av den här veckan är det premiär för MG:s nya eldrivna Cyberster i samband med racingfestivalen Goodwood Festival of Speed. Tidigare har vi bara fått se bilder på exteriören, men nu väljer MG också att släppa de första bilderna på interiören.

Därmed får vi en närmare titt på den eldrivna roadstern som i detta utförandet går i brunt. Roadstern är tydligt nedtonat från de tidigare konceptbilderna som MG visade upp för två år sedan.

Instrumenteringen är tydligt förarfokuserad med skärmar och reglage vända mot föraren, insvepta av en avskärmande båge som löper från bakom förardisplayen ner till mittkonsolen.

Det ser också ut som MG slopat en central mittskärm som är vanligt på dagens bilar. Om det då inte visar sig att den släta svarta ytan som sträcker sig från mittkonsolen till instrumentbrädan är en noga inkapslad skärm.

Att MG Cyberster blir tvåsitsig har vi vetat från start. Här sitter två personer bekvämt i två skålade sportstolar som i övrigt matchar interiören.

MG har inte officiellt kommunicerat några detaljer om prestandan i roadstern. Men tidigare uppgifter från typgodkännandet hos kinesiska myndigheter skvallrar om en bakhjulsdriven instegsvariant med en motor som levererar 230 kW (309 hk) och en fyrhjulsdrivna variant som ska kunna leverera 400 kW (536 hk).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.