Peugeot siktar på elbilar med 80 mils räckvidd – här är konceptet som visar framtiden

Peugeot visar upp ett nytt koncept på en elbil som demonstrerar biltillverkarens nya formspråk och framtidens teknik. Det vi ser i Peugeot Inception Concept ska inspirera framtiden modeller från 2025 och framåt.

Peugeot Inception Concept tar formen av en sedan från sidan med en robust och modern framtoning. Fronten visar en ny ljussignatur som flyter samman med Peugeots typiska ”klor”.

Bilen bygger på en av fyra plattformar utvecklad av Stellantis-koncernen. Plattformen är baserad på 800 volts-teknik. Målet är en räckvidd på upp till 80 mil och en låg förbrukning på 12,5 kWh / 100 km.

20-tumsfälgarna är designade med ett upplyst lejonemblem som förblir statiskt när hjulen snurrar.

Bilen har har två motorer, fyrhjulsdrift och producerar 680 hästkrafter (500 kW). Det ska ta elbilen från 0 till 100 km/h på 3 sekunder.

Peugeot specificerar ingen effekt på snabbladdningen men det ska vara möjligt att ladda på med 3 mil i minuten. Det ska också vara möjligt att ladda induktivt.

Konceptet är också utrustat med steer-by-wire-teknik istället för traditionellt mekanisk styrning.

Peugeot har också vidareutvecklat interiören. Nu introducerar man ett ”Hypersquare-kontrollsystem” som ska ta ”Peugeot in i framtiden för bilkörning”. Genom enkla fingerrörelser ska det vara möjligt att kontrollera alla system genom en centralt placerad skärm.

Dörrarna är försedda med AI-teknik som ska känna igen förare och passagerare och automatiskt justera interiören beroende på vem som kör.

Konceptet har fått stora glasytor. De är behandlade med en speciell glasering som ska filtrera ljuset utifrån för att skapa en behagligt harmoni mellan in- och utsidan.

– Peugeot håller på att förändras, men samtidigt är Peugeot Inception Concept direkt igenkännbar som en Peugeot. Den uttrycker den tidlösa attraktionen som är Peugeot och visar hur optimistiskt vi ser på bilens framtid och känslorna som det väcker, sa Peugeots Design Director, Matthias Hossann, i ett uttalande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.