Nu kan du beställa en Tesla Model S med normal ratt

Snackisen när Tesla introducerade nya uppdaterade Tesla Model S och Model X var utan tvekan att de kom med en ”halv ratt”. Ratten som Tesla get namnet ”yoke” hämtade sin inspiration från flygplan.

Reaktionerna har väl varit blandade, men nu introducerar Tesla också en rund ratt till Tesla Model S och Model X. Den som beställer en av modellerna kan välja fritt mellan någon av de två alternativen utan någon extra kostnad.

Tesla med yoke-ratt.

Tesla har också kompletterat sitt erbjudande med fyrhjulsdrivna Tesla Model S Dual Motor och Tesla Model X Dual Motor. Tidigare har man endast erbjudit de tremotoriga prestandastinna Plaid-varianterna.

Tesla Model S Dual Motor har en räckvidd på 634 km, en toppfart på 250 km/h och klarar 0–100 km/h på 3,2 sekunder. Priserna startar på 1 285 990 kronor.

Den större suven Tesla Model X Dual Motor har en räckvidd på 576 km, en toppfart på 250 km/h och klarar 0-100 km/h på 3,9 sekunder. Den går att få med antingen fem, sex eller sju sittplatser. Priserna startar på 1 375 990 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.