Ionity har fem nya stationer med snabbladdare på gång i Sverige

Snabbladdningsnätverket Ionity har blivit oerhört populärt i Sverige, inte minst genom prisvärda roamingtjänster som Elli. Nätverket erbjuder Europas snabbaste laddare med en effekt på upp till 350 kW.

Idag finns det 23 stationer i Sverige, som har någonstans mellan fyra till sex snabbladdare per station. De flesta finns utmed de större vägarna i södra Sverige.

Just nu är fem nya stationer under uppbyggnad i Sverige. Två av stationerna hamnar i de södrare delarna av Sverige. Nämligen i Ljungby och Mellerud.

Men även tre efterlängtade stationer är på gång i de mer nordligare delarna av Sverige. Ionity håller just nu på att bygga snabbladdare i Docksta mellan Härnösand och Örnsköldsvik, Jävre (söder om Piteå) och i Töre mellan Luleå och Kalix.

Andra noterbar satsningar i vår del av världen är bland annat en mångfaldig expansion i Finland. Idag har landet endast tre stationer, men nio stycken under uppbyggnad. Även i Norge bygger Ionity sex nya stationer just nu.

I södra Europa är det betydligt tätare mellan stationerna än här uppe i Sverige, trots att Norge och Sverige är de länderna i världen som är snabbast på att ta till sig elbilar. Stora omfattande utbyggnader sker dock bland annat i Spanien och Italien just nu vilket kan underlätta framtida bilresor i Europa framöver.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.