Olympian Model 01 är en minimalistisk elbil inspirerad av 1930-talet

Skiftet till elbilar har gett många nya bilmärken som försöker ge sig in i den tuffa bilbranschen. I en tid där långt ifrån alla traditionella biltillverkare lyckats leverera en konkurrenskraftig elbil hoppas snabbfotade uppstickare på att få ett bärkraftigt försprång.

I den senaste raden nya bilmärken finns amerikanska Olympian Motors. Produkten är något annorlunda. Elbilen Model 01 är en fyrsitsig modell som hämtar rejält med inspiration från 1930-talet.

Olympian Model 01 är bakhjulsdriven, och utrustad med en motor som levererar 310 hk. Topphastigheten är 260 km/h och den ska ta dig från 0–96 km/h (0–60 mph) på 5,7 sekunder. Batteriet på 82 kWh ska leverera 480 kilometer i räckvidd och snabbladdning ska vara möjlig med upp till 125 kW.

Olympian Motors lovar en elbil fri från påträngande skärmar, knappar och reglage. En headsup-display med AR ger dig den digitala översikten du behöver som förare och de flesta funktionerna styr du genom röstkommandon.

Olympian Motors finns ännu inte, men man har idag öppnat förhandsbokningen. Målet är ett utgångspris på $100 000. Som en sista gimmick erbjuder Olympian köparen ”att anpassa 20 procent” av interiören och exteriören enligt egna önskemål. Man kommer dessutom erbjuda fler än 50 kulörfärger.

När planen är att starta tillverkningen av Model 01 framgår inte. För den som är nyfiken finns möjligheten att reservera en köplats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.