22 000 har visat intresse för trehjuliga Aptera Sol med 120 mil i räckvidd

Pressbild: Aptera

Uppstickaren Aptera berättar idag att man fått in 22 000 bokningar på sin kommande soldrivna elbil Aptera Sol. Planen är att leveranserna ska starta mot slutet av det här året.

Trehjulingen som ska leverera upp till 160 mil i är räckvidd är en unik skapelse i sig. I fokus står effektivitet genom lågt luftmotstånd och lättviktsmaterial. Det är genom solcellerna på taket som den utlovade räckvidden på 160 mil uppnås.

Trots att effektivitet står i fokus så har man slängt in en kraftfull drivlina. Sol kommer både med allhjulsdrift (3-hjulsdrift) och som en framhjulsdriven variant. Den förstnämnda klarar sprinten 0–96 km/h på 3,5 sekunder och den andra på 5,5 sekunder.

Aptera har också globala ambitioner. Men för den europeiska marknaden så har man uttryckligen sagt att den trehjuliga Sol inte kommer att möta EU-kraven. Vid ett senare skede kan Aptera tänka sig att undersöka möjligheten med en europeisk variant.

Bonusvideo: Leva strandlivet med Aptera Sol.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.