Nytt koncept på elbil från Toyota – Toyota bZ Compact SUV ger en titt på framtiden

Inför Los Angeles Auto Show som startar imorgon visar Toyota nu upp ett koncept på en ny eldriven SUV. Modellen har arbetsnamnet Toyota bZ Compact SUV och ger oss en inblick i var Toyota är på väg med sin beyond Zero-serie av eldrivna modeller.

Toyota bZ Compact SUV är utvecklad och designad som en elbil helt från grunden. Det har gjort det möjligt för Toyota att skapa en avskalad och stilren modell med en modern och rymlig interiör.

Konceptet fokuserar på aerodynamik. Hjulen är placerade långt ut mot elbilens hörnen med korta överhäng för en kraftfull hållning. Den svepande överdelen av karossen och avsmalnande designen är särskilt bra för att minska på luftmotståndet.

Interiört är designen enkel och avskalad. Reglagen är få och ett större fokus har lagts på skärmar för att kontrollera bilens funktioner. Särskilt iögonfallande är den vikta mittskärmen.

Konceptet har också en röststyrd assistent som låter förare och passagerare ställa förfrågningar och aktivera kommandon. Assistenten besvarar och indikerar genom ljud- och ljussignaler som kan röra sig runtom i kupén.

Ett tema för beyond Zero-serien är också hållbart. Designteamet har inkluderat en rad miljövänliga och hållbara material. Stolarna är bland annat tillverkade av växtbaserade och återvunna material.

En skärm bakom den rektangulära ratten visar relevant kördata för föraren. Mittskärmen innehåller klimatanläggning och underhållning. Under den skärmen finns trådlös mobilladdning och en färdriktningsväljare.

Toyota kommer att avslöja mer om konceptet Toyota bZ Compact SUV under december i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.