Nya uppgifter: Apples elbil blir mindre självkörande än planerat

Konstnärlig tolkning av en enbil från Apple.

Uppgifterna om att Apple håller på att utveckla en elbil och framför allt en självkörande sådan har florerat länge. Hela projektet som pågått sedan 2014 går under arbetsnamnet Project Titan. Det är ett projektet som både skrotats och återupptagit flera gånger.

Nu kommer nya uppgifter om att projektet fortfarande pågår men att Apple sänkt sina ambitioner. Apple har skjutit på lanseringen med ett år till 2026, enligt källor insatta i projektet rapporterar Bloomberg.

Målet har varit ett lansera en helt självkörande elbil helt utan ratt och pedaler. Men det är inte möjligt med dagens teknik, uppger källorna. Det gör att projektets huvudsakliga kompromiss nu blir att den nya designen inkluderar både ratt och pedaler.

Källorna uppger dessutom att Apple elbil endast kommer att vara helt självkörande på motorvägar. Föraren får sedan i god tid en uppmaning att ta över körningen när elbilen når slutet på motorvägen.

Initialt diskuterar Apple att först lansera funktionen i Nordamerika, för att sedan förbättra och utöka den med tiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.