Lancia visar mer av nya eldrivna Ypsilon

Lancia ger oss nu en närmare titt på den kommande elbilen Lancia Ypsilon. Det är märkets första elbil i en rad av planerade modeller under de kommande åren. Det är en rejäl laddning nya bilder på både exteriören och interiören.

Någon djupdykningen i specifikationerna blir det däremot inte. Men Lancia avslöjar räckvidden som kommer att landa på 403 kilometer (WLTP). Vi vet däremot att Ypsilon är en syskonmodell till Peugeot e-208 och Opel Corsa. Vi kan då anta att det sitter ett batteri på 51 kWh i bilen och kanske en motor på 115 kW (156 hk). Det är i alla fall vad e-208 erbjuder.

Snabbladdningen kommer antagligen att ligga på 100 kW och att ladda batteriet från 20 till 80 procent tar 25 minuter. AC-laddning kommer vara möjligt med upp till 11 kW.

Bakljusen på Ypsilon är en hyllning till varumärkets förflutna och rallyvärdens Lancia Stratos. De liggande Y:en placeras i en rund ikonisk inramning.

Framtiden bygger på intuitiv och enkel teknik och det vill Lancia förmedla i interiören. Infotainmentsystemet SALA är själva hjärtat i bilen som ska ge en uppslukande och heltäckande upplevelse. Gränssnittet kan anpassas med widgets för att passa ens egna önskemål och behov.

Under skärmen finns en rad knappar för ljud, klimat och belysning. Dessutom kan systemet styras med både gester och röster.

Mittkonsolen är mångsidig med förvaring, mugghållare och viktiga knappar. Här finns också en plats för mobiltelefonen med trådlös laddning inramad av en rund liten bordsliknande yta. Bordet, eller tavolino som Lancia kallar det för, ska signalera ”en känsla av att vara hemma, oavsett var man befinner sig”.

Den 14 februari kommer Lancia att presentera Ypsilon helt och hållet. Då får vi se fler bilder, fullständiga specifikationer och priser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.