Nya bilder och detaljer om uppdaterade Hyundai Kona EV inför premiären i mars

Idag släppte Hyundai nya detaljer om den nya generationen Kona som Hyundai snart lanserar. Hyundai Kona kommer som helt eldriven elbil, som hybridelektrisk och med förbränningsmotor.

Dagens uppdateringar handlar främst om de två sistnämnda, men vi får se nya bilder på helt eldrivna Kona EV och också fler tydliga interiörbilder. Hyundai avslöjar också att den globala premiären kommer hållas i mars. Då kommer vi också få veta mer om den helt eldrivna Hyundai Kona EV.

– Med en rad avancerade drivlinor och en mängd teknologier samt designfunktioner som kommer addera värde för våra kunders dagliga liv, gör vi en Kona för praktiskt taget alla och varje livsstil, säger Heui Won Yang, Executive Vice President, Head of Total Vehicle Development Tech Unit på Hyundai Motor Company.

Utvecklingen av den nya och uppdaterade Kona startade med den helt eldrivna modellen. ”Ett okonventionellt tillvägagångssätt”, men en direkt spegling av Hyundais elektriferingsstrategi.

Varje variant av Kona har fått sina egna designdrag som skiljer de tre varianterna åt. Kona Electric sticker bland annat ut med sina Pixelated Horizon Lamps och är den första Hyundai-modellen som får detta designelementet. 

Genom avancerad teknik ska Hyundai ta kundupplevelsen till nya nivåer. Här nämns teknik som såsom Over-The-Air-uppdateringar, dubbla breda 12,3-tumsskärmar och flera avancerade förarassistanssystem (ADAS).

Med uppdateringen blir Kona också rymligare än sin föregångare. Hjulbasen är förlängd med 60 millimeter. Benutrymmet har ökat med 77 millimeter och takhöjden i baksätet med 11 millimeter.

Växelväljaren har flyttat upp till bakom ratten vilket har frigjort utrymme vid mittkonsolen. Här finns istället plats för mugghållare och förvaring.

Ännu finns inga uppgifter om prestanda eller svenska priser. Mer om modellen kommer först i mars, i samband med världspremiären.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.