Volkswagen ID.4 är Sveriges vanligaste elbil – så snabbt tog den sig till toppen

Genom en snabb sprint i december knep Volkswagen ID.4 titeln som Sveriges mest vanliga elbil. Det är kanske inte så konstigt då ID.4 har varit den mest registrerade elbilen två år i rad.

Totalt finns det nu 15 816 Volkswagen ID.4 registrerade för trafik i Sverige. Tätt efter ligger Kia e-Niro med 15 750 bilar och Tesla Model 3 med 15 547 bilar.

Av alla registrerade ID.4:or är 69 procent den bakhjulsdrivna ID.4 Pro Performance. De återstående 31 procenten är den fyrhjulsdrivna mer kraftfulla ID.4 GTX 4MOTION.

I grafiken ser du ID.4:s sprint till Sveriges vanligaste elbil.

– De flesta som kör mycket bil runt om i Sverige kan nog instämma i att ID.4 blir en allt vanligare syn på vägarna och vid publika laddningsstationer. Vi är förstås väldigt glada och stolta över att allsidiga ID.4 har fallit svenskarna i smaken och på mindre än två år nått positionen som folkelbilen nummer ett. Som varumärke är det där vi vill vara och en position som vi är måna om att behålla, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

– ID.4 är en mycket viktig i modell i vår ambition att elektrifiera den svenska bilparken. Orderboken är välfylld och produktionstillgången för vår marknad är god, så vi ser fram emot att leverera många ID.4 till förväntansfulla kunder även i år, fortsätter Sten Forsberg.

Inte vanligaste märket

Vid årsskiftet fanns det totalt 30 840 elbilar från Volkswagen på de svenska vägarna. Dessa inkluderar e-up!, e-Golf, ID.3, ID.4, ID.5 och ID. Buzz. Trots framgångar med enskilda modeller räcker det bara till att bli det andra vanligaste bilmärket bland elbilar i Sverige.

Det vanligaste märket är Tesla med 33 740 registrerade elbilar. Kia kommer på tredjeplats, en bra bit efter Tesla och Volkswagen med 22 265 elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.