Ny mjukvara till Skoda Enyaq ska ge längre räckvidd och mycket annat gott

Skoda kommer nu börja rulla ut en ny mjukvara till de som kör elbilen Skoda Enyaq. Mjukvaruversionen som fått namnet ME3 kommer erbjuda en hel del nyheter. En av punkterna är bland annat förbättrad batterihantering som ska ge ökad räckvidd.

Mjukvaran innehåller också förbättringar i den digitala cockpiten och head-up-displayen, infotainmentsystemet och Skoda Connects onlinetjänster.

Dessutom ger uppdateringen ett nytt batterivårdsläge som kan begränsa laddningsnivån till 80 procent. Det ska hjälpa till att spara på batteriet och förlänga dess livslängd.

Bland andra delar nämner Skoda också ett bättre ruttplaneringsverktyg med förslag på laddstopp. Tekniken bakom ruttplaneringen ska komma från företaget som utvecklat A Better Routeplanner. I videon nedan visar Skoda den nya funktionen:

Med uppdateringen kommer också snabbare laddning. På modeller med det lilla batteriet på 62 kWh ökar maximala snabbladdningshastigheten till 120 kW. För det stora batteriet på 82 kWh ökar hastigheten till 135 kWh.

För att få uppdateringen krävs dock ett verkstadsbesök. Besöket kan ta upp till fem timmar men är helt kostnadsfritt. I framtiden kommer nya uppdateringar att komma trådlöst. Nya Skoda Enyaq iV och Skoda Enyaq Coupe iV kommer redan med den nya versionen vid leverans.

I videon nedanför berättar Skoda Enyaqs produkt- och marknadschef Jaromir Mendl mer om uppdateringen och hur den går till:

https://www.youtube.com/watch?v=pFhcYOre6m8
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.