BMW M ska lansera en helt egen elbil – den råaste av M-modellerna

BMW M står bakom några av de sportigaste modellerna från BMW. Redan idag bär två elbilar från BMW det sportiga M-emblemet. Det är sedanen BMW i4 M50 och suven BMW iX M60. Nästa år kommer också premiumsedanen BMW i7 M70.

I år firar M-tillägget 50 år och i samband med det väljer BMW M också att blicka framåt. Runt hörnet finns nämligen en elbil helt utvecklad som en M-modell. Med det lovar man en helt ny nivå av vad vi kan förvänta sig kring prestanda och dynamiska köregenskaper.

Just nu är den rena M-modellen i utvecklings- och testfasen. Fasen med virtuella modeller och tester i testbänken är precis avslutad. Nu ska testningen flytta ut på asfalten för mer realistiska utmaningar.

BMW M har inför den nya testfasen utvecklat en testbil, som består av en modifierad kaross från en BMW i4 M50. Den innehåller all den teknik och testutrustning som krävs för att ta utvecklingen till nästa nivå.

Detaljerna är få om den kommande elbilen. BMW M avslöjar dock att testbilen har fyra elmotorerna som är sammankopplade via en integrerad styrenhet för dynamisk M xDrive fyrhjulsdrift. Genom individuell styrning på de fyra hjulen ska den nya testbilen visa på ”helt nya möjligheter för en steglös, extremt exakt och samtidigt mycket snabb fördelning av krafterna”.

Det framgår inte heller när den nya elbilen kan tänkas lanseras.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.