Ny italiensk elbil: Fiat 600e smygvisad i reklamfilm

Fiat 500e får snart ett större syskon och namnet blir givetvis Fiat 600e. Nu har Fiat visat upp den i en kort reklamfilm. Några uppgifter om när den lanseras framkommer inte.

Egentligen har Fiat inte heller bekräftat något om vad den kommer gå för förutom att den bygger på den koncerngemensamma plattformen eCMP från Stellantis. Sneglar vi på koncernportfölj med samma plattform finns där bland annat Jeep Avenger och kommande elbilen Alfa Romeo ”Kid”.

Det skulle innebära ett batteri på 54 kWh och en motor med en effekt 115 kW (156 hk). Räckvidden blir troligtvis omkring 400 kilometer enligt WLTP. Snabbladdning lär vara möjligt med upp till 100 kW och Avenger klarar exempelvis att laddas från 20 till 80 procent på 24 minuter.

Interiört ser vi ett digitalt instrumentkluster och en långsmal liggande pekskärm. I nederkant av bilden från reklamfilmen går det att kort skymta några reglage för klimatanläggningen. Så Fiat 600e blir antagligen inte helt styrd från pekskärmen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.