Nu säljer Volvo nästan bara laddbara bilar – har bara sålt 346 bensinbilar i år

Snart är det bara elbilar som gäller för Volvo Cars i Sverige – och världen. Till 2030 ska Volvo bli helt elektriskt. Nu har Volvo tagit ett tydligt kliv i den riktningen på den svenska marknaden. Det när man nu slopar nästan alla modeller som bara drivs på bensin- och diesel.

Kvar att beställa i Sverige för den som till 100 procent vill förlita sig på förbränningsmotorn är bensindrivna Volvo XC40 B4. Resten av modellerna är nämligen antingen laddhybrider eller helt eldrivna.

I Sverige var hittills i år 32 procent av Volvos levererade bilar en elbil. En andel som lär öka rejält med kommande Volvo EX30 och XC90. Den största majoriteten av volymerna står dock företagets laddhybrider för.

Endast en liten del (1,5 procent) köpte en bil som bara drevs av bensin.

DrivmedelAntal
(jan-juli 2023)
Hybrid14 957
100% el7 350
Bensin346

Nästan stora milstolpe för Volvo blir sedan att också börja fasa ut laddhybriderna. Det för att nå sitt mål att bara sälja 100 procent elbilar till 2030. Men får att klara det kommer Volvo antagligen behöva bredda sin portfölj framöver.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.