Här är de vanligaste elbilarna på filmduken

Stereotyperna i filmer är många. Om man kör en Volvo är man till exempelvis intellektuell och akademisk enligt Hollywood. Skurkar kör i större utsträckning tyska bilmärken som Audi eller BMW.

Brittiska leasingbolaget LeasingOptions har tittat närmare på filmer och serier, för att se vilka bilmärken som är de vanligaste. De absolut populäraste bilmärkena på film är Ford, Mercedes och Toyota.

Vidare har LeasingOptions också brutit ut elbilar ur statistiken. Här är det Tesla som är det vanligaste bilmärket på filmduken. Den vanligaste modellen är Tesla Model S med 113 tillfällen i rampljuset.

På andraplats kommer Nissan Leaf vid 43 tillfällen. På tredjeplatsen kliver Tesla återigen fram med Model X och 29 framträdanden.

Bild: leasingoptions.co.uk

Statistiken plockade LeasingOptions fram genom att granska filmbilsdatabasen IMCDb. Databasen är inte helt komplett, men ger ändå en fingervisning om hur elbilarna syns på duken.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.