Officiellt: Eldrivna sportkombin Zeekr 001 kommer till Europa 2023

Elbilstillverkaren Zeekr planerar att börja sälja sina första elbilar i Europa under nästa år, det berättade Zeekr-chefen An Conghui under en pressträff med journalister under tisdagen.

An Conghui sa då att Geely redan från start skapade Zeekr med syftet att uppfylla de krav som kunderna ställer i Europa och USA. Den första modellen som Zeekr kommer att sälja i Europa är Zeekr 001.

An Conghui går inte in på några närmare detaljer om när exakt säljstarten kan bli, prissättning eller försäljningsmål.

Zeekr 001 är en eldriven sportkombi designad vid företagets globala designcenter i Göteborg. Den bygger på Geelys SEA-plattform och i den kraftfullaste varianten levererar den genom två motorer en totaleffekt på 400 kW vilket tar bilen från 0–100km/h på 3,8 sekunder.

Räckvidden är idag upp till 606 kilometer enligt kinesiska körcykeln CLTC. Genom ny batteriteknik från CATL som Zeekr introducerar nästa år kan räckvidden bli närmare 1000 kilometer. Det uppmätt i samma generösa CLTC-körcykel.

Zeekr lanserade 001 i Kina i slutet av 2021. Under de första nio månaderna sålde Zeekr 39 474 enheter. Nyligen presenterade Zeekr också den större minibussen 009.

Via Nasdaq.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.