Maserati GranTurismo kommer som elbil 2023 – med 1200 hästkrafter

Italienska lyxbilstillverkaren Maserati har delat med sig av sina planer till att skifta om till en tillverkare av enbart elbilar. Under samlingsnamnet Folgore, vilket är italienska för blixt, ska alla nya modeller från 2025 vara elbilar.

Nästa generation Maserati GranTurismo blir den första modellen att bli helt eldriven. Den kommer att lanseras 2023 och man lovar en modell med suverän prestanda, komfort och elegans.

GranTurismo beskrivs ofta som en ikon för Maserati och kommer som elbil att använda teknik från Formula E. Det innebär bland annat att den kommer få en uppsättning motorer med en totalt effekt på 895 kW (1 200 hästkrafter).

Samma år kommer också suven Maserati Grecale. Maserati har planer på att premiärvisa den modellen redan inom ett par dagar. Dock då endast med en förbränningsmotor – även om den kommer med eldrift längre fram.

Maserati Grecale

Bland de andra modellerna som kommer helt med eldrift från 2025 nämns supersportbilen MC20, sportsedanen Quattroporte och Maseratis fullstora suv Levante.

Maserati försäkrar oss om att alla modellerna kommer vara utvecklade, konstruerade och producerade i Italien. De kommer dessutom vara baserade på de bästa elektriska drivlinorna för största innovation och högsta prestanda.

Maserati är en del av Stellantis-koncernen och följer samma löfte som de andra tillverkararna i koncernen. Nämligen att enbart erbjuda eldrivna modeller i Europa från 2030.

Maserati har tidigare släppt en video med ljudet på tillverkarens framtida elbilar. Ett distinkt ljud som ska vara lätt att känna igen och bli förknippat med Maserati. Det kan du höra nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.