Kinesiska Xpeng skeppar nu elbilen P7 till Norge – leveranser i kvartal fyra

Foto: Xpeng

I början av året startade den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng sina första leveranser till Norge. Det som en del i en större Europasatsning. Då rörde det sig om suven Xpeng G3.

Tidigare i somras berättade Xpeng att man förbereder sig för att fortsätta expansionen. Dock fortsatt i Norge men i form av ytterligare en modell. Då kom nyheten att märkets flaggskeppsmodell sedanen Xpeng P7 kommer till Norge.

Nu har de första Xpeng P7 avsedda för Norge rullat av produktionslinan och lastas nu ombord fartyget som ska ta dem till Norge. Leveranserna ska sedan starta under årets fjärde kvartal.

Samtidigt berättar Xpeng att man påskyndar arbetet med att etablera sin närvaro i landet. Det med aktiva mål om att förbättra kundupplevelse genom försäljning, leverans, service och infrastruktur för laddning.

I Norge är Xpeng P7 prissatt strax under en Tesla Model 3 Long Range. Modellen är utrustad med ett batteri på 80 kWh och erbjuder en räckvidd på upp till 530 kilometer. P7 har fyrhjulsdrift och producerar totalt 430 hästkrafter vilket tar bilen från 0-100 km/h på 4,5 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.