Xpeng G3 har anlänt till Norge – med ett pris som lockar

Tidigare i vår startade Xpeng försäljningen av elbilen G3 i Norge. Nu har de första exemplaren nått de första kunderna. I Norge lockar den tekniksmockade elbilen G3 med en låg prislapp.

Xpeng G3 har ett batteripaket på 66,5 kWh och en räckvidd på 451 kilometer. I Norge startar priserna på 358 000 norska kronor. Som en jämförelse kostar Kia e-Soul med ett batteri på 64 kWh, en räckvidd på 452 kilometer 365 900 norska kronor.

Xpeng har också siktet på övriga Europa, och resten av världen för den delen också. Någon närmre plan om när Xpeng når Sverige är ännu inte bekräftat.

– Om du vill bli en framgångsrik elbilstillverkare måste du på lång sikt bli ett globalt företag. Vi börjar nu långsamt bygga vår närvaro och ser det här som en väldigt långsiktig satsning, säger Xpeng-chefen Brian Gu till Automotive News.

Xpeng G3 innehåller en hel del tekniska innovationer. Företaget själva lyfter sitt förarassistanssystem som det mest avancerade i världen. Det består av 20 olika sensorer som i framtiden ska tillåta helt autonom körning.

De aktiva säkerhetsfunktionerna ger resultat i krocktesterna. Enligt Kinas motsvarighet till EuroNCAP (C-NCAP) är G3 den säkraste elbilen myndigheten har testat. I testet hyllas både bilens aktiva och passiva säkerhet.

Tesla-Bjørn har under de senaste veckorna flitigt testat Xpeng G3 och gjorde också en introduktionsvideo om modellen. En aning uppseendeväckande är att G3 fått Chademo-kontakt istället för CCS-kontakt för snabbladdning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.