Xpeng P7 redo för Norge – kostar som en Tesla Model 3

Pressbild: Xpeng

Kinesiska elbilstillverkaren Xpeng har satt siktet på Europa. Först ut med lanseringen av elsuven Xpeng G3 i Norge i början av året och med en fortsatt plan för resten av Europa senare i år.

Nu tar Xpeng nästa kliv, dock fortsatt inom de norska gränserna. Idag öppnade Xpeng förhandsbokningen av premium-sedanen Xpeng P7 och priset blir i nivå med Tesla Model 3 Long Range.

Priserna för Xpeng P7 startar på 440 000 norska kronor, endast 10 000 kronor lägre än Model 3 Long Rage. Som en jämförelse och ”indikation” kostar Tesla Model 3 Long Range i Sverige 619 000 kronor.

Xpeng P7 är utrustad med ett batteri på 80 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 530 kilometer. Elbilen har fyrhjulsdrift och producerar totalt 430 hästkrafter vilket tar bilen från 0-100 km/h på 4,5 sekunder.

Förutom hög prestanda stoltserar Xpeng också med sitt nya förarassistanssystem XPilot, OTA-uppdateringar, hög säkerhet och en lyxig interiör.

Tidigare i år har Xpeng via en svensk presskontakt meddelat att Xpeng P7 och G3 kommer till Sverige innan årets slut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.