Lightyear siktar på elbil för 30 000 euro – plockar in 866 miljoner kronor

Lightyear som senare i höst ska börja leverera solcells-elbilen Ligthyear 0 har plockat in 866 miljoner kronor i nytt kapital. Pengarna ska gå till påskynda produktionen av Lightyear 0 men också till fortsatt utveckling av nästa elbilsmodell Lightyear 2.

Lightyear 2 ska bli företagets volymmodell med ett attraktivt startpris på 30 000 euro (320 000 kronor). Produktionen ska starta runt 2025, men i övrigt är lite känt om elbilen.

Det vi vet är att även Lightyear 2 kommer att vara utrustad med solpaneler. Lightyear menar att det är lösningen för att minska belastningen och behovet av laddningsinfrastruktur.

Genom att utrusta elbilar med solceller menar Ligthyear att det blir möjligt för hela världen att snabbare skifta om till eldrift: ”Vi kan nå stora delar av den globala marknaden, år före alla andra biltillverkare”.

Lightyear 0

– Med det optimerade solcellstaket tillåter det en användare att köra i veckor eller månader utan laddning. Vårt tillvägagångssätt är unikt i EV-landskapet, skriver Lightyear.

Trots att Lightyear 2 är i ett tidigt stadie så har det inte hindrat leasingbolaget LeasePlan och bildelningföretaget MyWheels från att reservera 5000 exemplar var.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.