Iveco lanserar eldrivna skåpbilen eDaily med modulärt batteripaket

Iveco har idag lanserat en ”elektrisk tvilling” till sin Daily-serie för lätta kommersiella fordon. Företaget beskriver den nya Iveco eDaily som en flexibel skåpbil som kan erbjuda upp till 20 kubikmeter lastvolym, 4,6 ton nyttolast och 3,5 ton i dragvikt beroende på utförande.

Skåpbilen är utrustad med en motor på 140 kW (190 hk) och får en topphastighet på 120 km/h. När föraren behöver extra motorkraft kan detta aktiveras genom en boost-funktion.

Räckvidden är anpassningsbar genom ett modulärt batteripaket där köparen kan välja mellan en, två eller tre batterier. Det är också möjligt att justera antalet moduler under hela fordonets livslängd för att passa deras uppdrag. Iveco specificerar dock inte räckvidden för de olika varianterna. Snabbladdning är möjlig med upp 80 KW, vilket ska ge 100 kilometer på runt 30 minuter.

– El är framtiden och vi vill göra elektrifiering tillgänglig för alla våra kunder. Som en viktig del av IVECO:s produktutvecklingsstrategi och övergångsplan designade vi eDAILY med målet att göra hela sortimentet elektriskt samtidigt som vi behåller det som våra fordon är kända för: robusthet, tillförlitlighet, mångsidighet, lastkapacitet och prestanda, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör för IVECO Sweden AB.

Den nya eldrivna transportserien finns i flera varianter som skåpbil, dubbelhytt med två eller fyra dörrar, chassi och minibuss. Man lovar ett brett utbud av höjd- och hjulbasalternativ.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.