Human Horizons visar bilder på futuristisk och produktionsnära elbil – HiPhi Z

Kinesiska elbilstillverkaren Human Horizons lanserade tidigare i år sin första elbil HiPhi X. Modellen tog formen av en SUV med ett stort fokus på lyx och en prislapp på motsvarande en miljon kronor.

Trots den höga prislappen och sitta unga varumärke blev HiPhi X i september en bästsäljare i sin priskategori där den utmanat etablerade tillverkare och modeller som Porsche Taycan, Mercedes EQC och Audi e-tron.

Nu gör sig Human Horizons redo att lansera nästa elbil. Det handlar om en sportig GT-modell som får namnet HiPhi Z. Nu har man visat upp de första bilderna på vad som säga vara en 95-procentig representation av produktionsmodellen.

– Som en biltillverkare är Human Horizons ämnad till att skapa fordon som kombinerar det senaste inom teknisk innovation med förstklassig lyx och komfort som ska definierar ett nytt segment av bilar, skriver Human Horizons.

I april 2022 i samband med bilmässan i Peking är planen att visa upp den produktionsklara versionen av HiPhi Z. Serietillverkningen ska sedan komma igång under samma år.

Att Human Horizons kommer att sticka ut med HiPhi Z kan vi räkna med. Den redan lanserade suven HiPhi X gör det definitivt. En genomgång av den går att se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.