Hondas hållbara elbil har krocktålig kaross och elscooter i bagaget

Honda premiärvisar nu sitt senaste elbilskoncept Sustaina-C Concept Car i Europa för första gången. Det i samband med Designveckan i Milano som startar idag. Det nya konceptet visar en liten kompakt elbil som definitivt för tankarna till charmiga Honda E.

Sustaina-C Concept Car är precis som namnet antyder en demonstration i hållbar design. Detta är ett fordon som ska sänka CO2-avtrycken under tillverkningen, men också genom hela livscykeln.

Karosspanelerna är exempelvis tillverkade med återvunnet akrylharts som kommer från begagnade baklyktor, det hela skapar en kaross som inte kräver någon målning. Den materialinsatsen kan minska utsläppen under produktionen med upp till 45 procent.

Det skapar också en helt unik exteriör finish på varje individuell bil. Karosspanelerna är dessutom stöttåliga, och kan vid lätta kollisioner återgå till sin ursprungliga form.

– Oavsett om det handlar om att köpa mer miljövänligt stål för chassit eller återvunnet material för interiören, det finns så många sätt på vilka vi kan börja göra skillnad i vårt sätt att tillverka fordon. Och inget av detta behöver ske på bekostnad av hur våra produkter ser ut. Det finns en möjlighet att använda nya material för att skapa en unik estetik och leverera ökat värde för våra kunder, berättar Kento Ishii, talesperson för modellen.

I bagaget gömmer sig dessutom en utfällbar kompakt skoter som kan göra det möjligt att parkera i utkanten av städerna, och sedan ta den mindre farkosten in till stadskärnan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.