Lämnar trygga stadskärnan, Smart ska lansera en elbil för naturen

Biltillverkaren Smart har alltid haft ett tydligt fokus på små bilar för den täta stadstrafiken. I den helt elektriska eran som Smart nu går in i kommer modellerna Smart #1 och Smart #3 få axla det ansvaret.

Idag bekräftar Smart att man dessutom kommer att ge sig in i ett helt nytt segment. Smart ska lämna stadsgränserna och ge sig ut för att utforska naturen. Det genom det nya konceptet Concept #5 som visar en modell anpassad för terräng. För första gången tar Smart också ett kliv in i ett segment av mellanstora eldrivna suvar.

Skisser på det som kan bli Smart #5.

Designmässigt lovar man en tydlig, boxig och djärv design med utomhusfokuserade funktioner och en tillbehörslista med utrustning för att matcha det.

Mycket tillbehör och pinaler för utomhusaktiviteter utlovas.

Den produktionsklara versionen av #5 kommer att debutera under andra halvan av detta året. Innan dess kommer konceptet ha premiär på bilmässan i Beijing den 25 april.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.