Här är elbilen Onvo – Nios nya bilmärke med Model Y-utmanaren

En illustration av Onvo L60 från de läckta bilderna.

Kinesiska elbilstillverkaren Nio ska lansera ett nytt varumärke som fokuserar på billigare elbilar. Länge har det ryktats om att det nya varumärket kommer heta Alps. Men nu tycks Nios alltså istället ha valt namnet Onvo.

Nu har de första bilderna på den nya bilen läckt ut, och i samband med det får vi också reda på att den kommer heta L60. Den nya bilen, precis som Nios egna elbilar, kommer med stöd för snabba batteribyten som alternativ till snabbladdning med sladd.

Onvo L60 blir en crossover som ska utmana Tesla Model Y. Bland annat har en maskerad prototyp synts till tidigare med den kaxiga texten ”Bättre än Model Y”. Några uppgifter om övriga specifikationer finns inte. Den officiella avtäckningen av Onvo väntas ske under nästa kvartal, med de första leveranserna mot slutet av året.

Nio har andra planer för Europa

Det är inte känt om just Onvo kommer lanseras i Europa. Däremot är det känt att Nio arbetar på ytterligare ett nytt bilmärke som har kodnamnet Firefly med den europeiska marknaden i åtanke. Det med ett fokus på mindre elbilar som ska placera sig i samma segment som Volkswagen ID.3 eller Volvo EX30.

Sedan tidigare har vi kunnat se en bild på en kraftigt maskerad bil som påstås vara Firefly. Det nya märket Firefly ska Nio lansera i Europa i början på 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.