Här är Toyotas minikompakta och flexibla el-skåpis

Det japanska ordet kayoibako syftar på en konfigurerbara fraktcontainrar för att säkert och effektivt transportera produkter mellan anläggningar, dimensionerade för att eliminera spill och kunna möta olika behov med utbytbara insatser.

Det är precis det som är namnet på Toyotas senaste koncept på en kompakt eldriven skåpbil. Fordonet mäter 3 990 mm i längd, 1790 mm i bredd och 1855 mm på höjden och kan omformas och anpassas helt fritt. Både hårdvarumässigt men också genom mjukvara. Såldes lever den upp till namnet Toyota Kayoibako.

Toyota har gett Kayoibako en ”ultra-expanderbar” design som gör det möjligt att skräddarsy fordonet för en rad olika uppdrag. Det kan passa både för kommersiell verksamhet eller för privat bruk.

För privat bruk skulle Toyota Kayoibako fungera som det ultimata fordonet för äventyret och friluftslivet, föreslår Toyota. Det utan att gå in på några närmare detaljer om de tekniska specifikationerna.

Eller så kan Kayoibako bli ett fordon som gör transporter tillgängliga för fler. Det genom att erbjuda en konfiguration som passar rullstollsburna. Kayoibako är helt enkelt ”mobilitet för alla”.

Kommersiell anpassning

Fordonet kan dessutom användas kommersiellt och anpassas för en stor variation uppdrag med stor flexibilitet och individuell anpassning. För affärsapplikationer ser Toyota den lilla elbilen som ett direkt svar på sista-milen-logistiken där fordonet kan ingå i ett smartare och mer effektivt leveranssystem.

Kayoibako kan också möta behoven hos lokala samhällen och småhandlare. Till exempel genom att inredas med produktvisningshyllor för att skapa en mobil butik eller ytterligare sittplatser för att fungera som en shuttlebus.

Hela fordonet är baserat på en digital arkitektur, där behovet av unika lösningar för olika ändamål kan mötas upp genom mjukvara. Oavsett om det är för någons personliga minibuss eller för ett företags vagnpark och komplexa distributionstjänster.

Mer om fordonet kommer Toyota att avslöja i samband med Japan Mobility Show som startar nästa vecka.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.