Tesla öppnar upp Superchargers för alla på Island – landets snabbaste nätverk

Tesla utökar nu sitt pilotprojekt för Supercharging för andra elbilar än Tesla. Denna gången är det Island som står på tur. Med piloten har Tesla öppnat upp fem stationer på östra Island.

Det innebär att Tesla nu är den som kan erbjuda snabbast laddning för alla elbilar på östra Island. Det finns nämligen ingen operatör på den delen av Island som erbjuder snabbare laddning än 100 kW, förutom Tesla med sina Superchargers på antingen 150 eller 250 kW.

Utöver dessa fem stationer har Tesla också tre stationer på västra Island. Dessa är dock fortsatt stängda för andra än Tesla-bilar.

Restips!

För den som vill ta med elbilen till Island, eller hyra elbil på plats blir det nu betydligt enklare att ge sig ut på den klassiska Ring Road runt hela Island. En rutt på 1328 kilometer. Det längsta avståndet mellan två snabbladdare är nu drygt 170 kilometer.

Äventyret har undertecknad själv gjort, och kan varmt rekommenderas – även om sikten ibland kan vara begränsad!

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.