Genesis GV70 klar för Europa – ännu en lyxig suv

Idag lanserar Genesis sin tredje helt eldrivna modell på den europeiska marknaden. Det rör sig om suven Genesis GV70. Modellen får en räckvidd på upp till 450 kilometer från ett batteri på 77,4 kWh.

GV70 får fyrhjulsdrift genom en dubbla uppsättning motorer som levererar en total effekt på upp till 360 kW (480 hk). 0–100 km/h ska den klara på 4,3 sekunder oh 800-voltsarkitekturen ska ge snabbladdning med en effekt på upp till 350 kW. Det innebär att det tar 18 minuter att ladda batteriet från 10 till 80 procent.

I fokus för Hyundais prestandaemblem Gensis står så klart lyxigare material och redan från grunden välutrustade modeller. ”Lyx och lugn kommer från en vackert utformade interiör”, med eldrivna lädersäten, LED-stämningsbelysning och en omfattande användningen av högklassiga material.

– Eldrivna GV70 levererar på de grundläggande Genesis-värdena av premiumprestanda, intuitiv teknik och oöverträffad lyx, och ger också exceptionell mångsidighet och en elektrisk upplevelse som inte kräver några kompromisser från kunderna, kommenterar europachefen Dominique Boesch.

Några svenska priser för modellen finns inte heller. Ännu har Genesis endast presenterat det brittiska priserna som startar på motsvarande 790 000 kronor. I Storbritannien ska de första leveranserna sedan starta i oktober i år.

Australieniska motorjournalister har redan hunnit kolla in den eldrivna Genesis GV70. Ett sådant inslag kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.