Tesla firar två miljoner byggda elbilar vid Teslafabriken i Fremont

Tesla firar två miljoner byggda bilar vid sin i fabrik i Fremont, Kalifornien. Det uppmärksammar Elon Musk på Twitter. Han lyfter också fram Giga Nevada där batteripaketen produceras.

– Grattis till Tesla Fremont och Giga Nevada för att de tillverkat sin två miljonte bil! Att tänka sig att Fremont bara var en övergiven byggnad och att Giga Nevada bara var stenar och buskar när allt startade, skriver Elon Musk.

Tesla nummer två miljoner som rullade ut från Fremontfabriken var en röd Tesla Model 3 Performance. Den ser du på bilden ovanför.

Länge var Tesla Fremont den enda produktionsanläggningen hos Tesla. En lokal som man en gång i tiden tog över från GM-ägda NUMMI.

– Kalifornien brukade ha ett dussintal bilfabriker. NUMMI stängde senast. Nu är Tesla Fremont den största bilfabriken i Nordamerika, avslutar Elon Musk.

På senare tid har Tesla hunnit bygga ytterligare tre fabriker. Dessa är mer ändamålsmässigt byggda och finns i Berlin, Shanghai och Austin. Fabrikerna är dock så nya att de inte hunnit skala upp till full kapacitet ännu. Men det lär antagligen inte dröja lika länge som för Fremontfabriken tills dess att de tillverkat sin två miljonte bil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.