Geely visar upp nya elbilen Ji Yue 01

Det är en stadig ström med nya elbilsmärken som strömmar ut från Volvo-ägaren Geely just nu. Idag presenterade Geely det nya elbilsmärket Ji Yue i samarbete med kinesiska techföretaget Baidu.

Målet är ett bilmärke som ska rikta sig till och tilltala teknikorienterade konsumenter i Kina. Det är just Kina som blir det huvudsakliga fokuset för bilmärket. Baidu kommer att bistå med teknik kring artificiell intelligens, som inkluderar avancerade intelligenta förarupplevelser och autonom körteknik.

Först ut är elbilen Ji Yue 01 som enligt Geely själva ska ”omdefiniera konceptet intelligent mobilitet”. Den bygger på samma plattformen som ligger till grund för koncernsyskonen Volvo EX30 och Zeekr X.

Vid sidan av lanseringen av det nya märket och modellen kommer Ji Yue också bygga sitt eget laddningsnätverket. Elbilen kommer Ji Yue att sälja via egna återförsäljare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.