Fisker i samarbete med Tesla för snabbladdning i USA

Tesla fortsätter att knyta till sig både etablerade och nya tillverkare av elbilar till sitt nätverk av Superchargers i Nordamerika. Det var i våras som Tesla valde att öppna upp sitt egna laddningsnätverk och också erbjuda den NACS-kontakt som Tesla använder för snabbladdning på kontinenten.

När Ford som första biltillverkaren valde att ansluta sig till laddningsstandarden kom det som en överraskning. Kort därefter anslöt sig också General Motors. Men det blev det tydligt att den amerikanska bilbranschen valt en ny väg framåt – och ifrån den amerikanska CCS1-kontakten som idag är standard för snabbladdning i USA.

Idag tillkännager också Fisker att man kommer att utrusta sina elbilar med Teslas laddkontakt i framtiden. Det från någon gång under 2025. De bilar som Fisker levererar med den tidigare CSS1-standarden kommer att kunna använda en adapter.

Draget gör att Fiskers elbilar kommer att kunna ladda vid 12 000 Superchargers i USA och Kanada. Utöver Fisker, Ford och General Motors har Rivian, Volvo Cars, Polestar, Nissan och Mercedes slutit avtal med Tesla om att använda NACS-kontakten.

I Sverige och Europa följer Tesla den europeiska laddningsstandarden CCS2. Så här kan de flesta elbilarna redan idag ladda obehindrat vid en Tesla Supercharger.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.