Patent avslöjar: Elbil från Ferrari

En patentansökan avslöjar att Ferrari patenterat teknik för att möjligtvis tillverka en eldriven superbil. I patentansökan som fått namnet ”Motorfordon med elektrisk axel” framgår detaljer om bilen.

Enligt ansökan kan vi förvänta oss en elbil med fyra motorer som kan arbeta oberoende av varandra. Ferrari har tidigare ställt sig avig till idéen om elbilar, men har i senare uttalandet ändrat åsikt.

Koncernchefen Sergio Marchionne lär tidigare ha sagt att tanken nästan är absurd, eller till och med nästan obscen. Den som fått koncernchefen på andra tankar är Teslas Vd Elon Musk.

– Folk tar emot Teslas superbilar med öppna armar, lär han sagt. Däremot har Ferrari ett arv att bevara och man vill inte hasta fram något nytt.

Källa: Taycan EV forum

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.