Fler tittar på begagnade elbilar än bensinbilar på Blocket

Pressbild: Blocket

Varje månad sammanfattar Blocket de senaste trenderna på begagnatsajten. Under de senaste månaderna har man sett en förändrad trend där allt fler söker efter begagnade elbilar.

Under oktober tittade för första gången Blockets besökare mer på elbilar än andra biltyper. I oktober fick en elbil på Blocket i snitt 43 procent fler visningar per dag än en bensinbil.

– Det är en milstolpe för begagnade elbilar som visar att intresset är större än någonsin tidigare. Svenskarna är helt klart sugna på elbil men prisbilden gör det fortfarande svårt för många att ta det sista steget. Det är något vi tror kommer att förändras i takt med att utbudet av elbilar blir större de kommande åren, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Att efterfrågan på elbilar ökar är tydlig. Det tycks säljarna också vara medvetna om. Mediantpriset för en begagnad elbil har ökat under den senaste tiden. Mellan augusti och oktober har medianpriset ökar med 25 procent. Motsvarande siffra för en beinsbil är 3,8 procent.

– Det är spännande att se prisutvecklingen på begagnade elbilar. I vissa fall kan det till och med vara så att värdeminskningen i princip är obefintlig och du kan sälja bilen för samma pris du köpte den för, tillägger Henrik Littorin.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.